Serii de autor

Autor Ioana Chicet-Macoveiciuc

Ioana Chicet-Macoveiciuc

Este autoare de bestselleruri în orice domeniu ar scrie: non-ficțiune (”O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă”, ”Copilul tău. Părinții tăi. Tu”), ficțiune (a scris trei romane, ”Miercuri, respirăm”, ”Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni” și ”Semn că te am”), cărți pentru copii ("Caietul. Roman mic pentru fetițele care cresc mari”, ”Adevărul gol-goluț” și multe altele) Cărțile ei intră în topurile de vânzări imediat după apariție. Este autoarea unuia dintre cele mai cunoscute și iubite bloguri românești despre familie: www.printesaurbana.
Vezi cărți
Autor Alec Blenche

Alec Blenche

Alec Blenche a făcut studii de Drept și Pedagogie Muzicală, dar și-a descoperit adevărata vocație o dată cu scrierea și publicarea cărților din seria Călătoriile lui Erus, care au devenit un adevărat fenomen, transformându-l în cel mai citit autor de cărți pentru copii din România, cu 31de titluri publicate. Seriile Jup, un pisoi de soi și Cronicile Pădurii au fost la fel de îndrăgite de micii cititori, ca și Lecții de la Sami, Pe tine ce te face fericit?,  Pe tine ce te face să râzi?, Aventuri în Țara Virtuților, Aventuri în Țara Nevirtuților, Zăpardul și alte povești albe, Pac și Mac, o aventură urecheată, Orașul verde și povestea culorilor, Prințul Păpădie și Regatul Florilor.

 

Vezi cărți
Autor Victoria Pătrașcu

Victoria Pătrașcu

Victoria PĂTRAŞCU are o experienţă de peste un deceniu în jurnalism, iar din 2007 se ocupă de conceperea şi susţinerea de proiecte culturale și educaţionale destinate, în mare parte, copiilor. În septembrie 2007, a obţinut premiul al II-lea la Concursul de dramaturgie „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, organizat de Teatrul „Ion Creangă“, cu piesa O poveste cu Bulbuc, care intră în bucluc. A debutat editorial cu Ziua în care a fugit somnul (Editura Nemi, 2008). În 2012 îi apare culegerea de povești Stejarul pitic, cel mai bun tătic (Editura Cartea Copiilor), carte ce ajunge finalistă a Galei Bun de Tipar la categoria Cea mai bună carte pentru copii. În 2013, povestea Stejarul pitic, cel mai bun tătic, sub formă de piesă de teatru, a fost selecţionată pentru International Children’s and Youth Radio Drama Festival, desfăşurat la Bratislava. În 2015, publică la Editura Cartea Copiilor Ela cea fără de cuvinte, carte selectată în catalogul The Withe Ravens, una dintre cele mai prestigioase selecții de carte pentru copii din lume În 2017, apare ediția a II-a a poveștii Ziua in care a fugit Somnul (Editura Cartea Copiilor), ilustrații Agnes Keszeg, carte care intră în selecția ”Cele mai frumoase cărți din România”. În același an, îi apare Ooooo poveste de iubire, la Editura Cartier, Republica Moldova, iar piesa de teatru Lampio și grăuntele de lumină este montată pe scena Teatrului Stela Popescu din București. În 2017, primește Premiul de Excelență pentru Literatura pentru Copii acordat de Radio Itsy Bitsy. Au urmat alte cărți pentru copii: TiriBomBamBura, cinci povești de-a dura (Gutenberg Books), Șansa lui Bilețel (Editura Cartier), Scrisori din Laponia (Editura Univers), Zuralo și rotița fermecată (Editura Univers), Cântecul lui Zurali (Editura Univers), Gaston Tomberon, eroul din Aheron (Editura Univers), Nesupusele (Editura Univers), O rețetă de curaj (Editura Univers), Uluitoarele călătorii ale Ariadnei (Editura Univers), Dragonul 32 (Editura Cartea Copiilor), Peripețiile lui Covrigel (Editura Univers), Vic-Pitic cu o poveste din nimic (Editura Univers) La sfârșitul anului 2017, alături de alți scriitori de literatură pentru copii, a pus bazele Asociației Scriitorilor de Literatură pentru Copii și Adolescenți -”De Basm”. Alături de aceștia, concepe proiecte de ]ncurajare a lecturii și participă la caravane literare, menite să ducă poveștile, literatura pentru copii și scriitorii în zone defavorizate, acolo unde copiii nu sunt expuși la cultură și unde carțile pentru copii sunt rare sau lipsesc cu desăvârșire (Caravana Nesupusele 2019, Caravana De Basm 2020, Caravana De Basm în Oltenia de sub munte 2021) Împreună cu alți scriitori ai Asociației De Basm, a pus bazele primului festival internațional de literatură pentru copii, LittleLIT, aflat în 2021 la a doua ediție.
Vezi cărți