Ioana Chicet-Macoveiciuc este autoarea bestsellerului O să te ţin în braţe cât vrei tu şi încă o secundă, carte apărută în 2015 și romanul Miercuri, respirăm (2016). Este autoarea unuia dintre cele mai cunoscute şi iubite bloguri româneşti despre creşterea copiilor: www.printesaurbana.ro. Este jurnalist în presa scrisă şi audiovizuală, a lucrat în PR şi comunicare. Organizează evenimente pentru părinţi. Este mama Sofiei şi a lui Ivan.

Special - Ioana Chicet-Macoveiciuc 1
Special - Ioana Chicet-Macoveiciuc 1
Back Cover

6 cărți publicate, în numai 3 ani

După bestsellerul care a consacrat-o ca scriitoare, O să te ţin în braţe cât vrei tu şi încă o secundă ( Editura Univers, 2015), Ioana Chicet-Macoveiciuc a mai publicat la Editura Didactică și Pedagogică, în 2016, două cărți ilustrate pentru copii: Te iubesc, orice-ai face!, intrată în topurile de vânzări imediat după apariţie, și Mami, e gata!
Miercuri, respirăm este primul roman al Ioanei Chicet-Macoveiciuc, povestea a șase tinere legate printr-o prietenie și complicitate care le ajută să treacă peste toate greutățile în momente de cumpănă ale vieții lor.
„Adevărul e că aveam nevoie de companie feminină. Cea mai bună prietenă a mea se mutase definitiv în Franţa, mai vorbeam pe Skype o dată la două săptămâni, dar nu-mi era de ajuns. Voiam să mă simt înţeleasă cu toate panicile mele, să mă ia cineva în braţe, altcineva decât bărbatul meu. Aveam nevoie de o femeie să-mi spună că ştie, că simte, că va fi cu mine orice-ar fi.“

(fragment din romanul Miercuri, respirăm)

Un roman palpitant şi realist, cu personaje memorabile şi întâmplări ca-n viaţă, scris azi şi aici, pentru cititoarele de azi şi de aici.

„Tata. Stătea acolo și se uita la mine, cu un copil în braţe. Simţeam că-mi ard ochii de durere. Plângeam fără să scot un sunet. Nu mă mișcam, nu-mi mutam privirea de frică să nu dispară el, să nu se termine clipa aceea. Mi-a întins o mână. Mereu am fost impresionată de palmele lui mari, cu care știa să ridice case, să picteze apusuri, să cânte la chitară. Erau la fel ca în urmă cu douăzeci de ani, poate mai noduroase, mai uscate, dar erau palmele lui.
Nu i-am dat mâna mea, așa că a lăsat-o și el pe-a lui în jos. “
(fragment din romanul Miercuri, respirăm)

„O carte care îți dă curaj, bucurie și încredere, mai ales atunci când te simți copleşită de grija de a fi părinte“. (Simona Dragomir)

 

O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă e povestea adevărată a propriei familii fericite. Cum e mai bine să naşti, prin cezariană sau natural, cum trebuie răspuns crizelor de furie ale celor mici, cum să i aperi de necazuri şi să le laşi libertatea de care au nevoie, care e cea mai bună hrană, ce e de făcut când responsabilităţile par să te copleşească? Nonficţiune narativă, cartea răspunde acestor întrebări şi multor altora nu prin reţete universal valabile, ci prin experienţa personală a unei mame care ştie să zâmbească şi să te facă să zâmbeşti. Uneori, printre lacrimi. O carte ca o îmbrăţişare – şi cine nu are nevoie de o îmbrăţişare?