Despre autor
Jostein Gaarder Style: Jostein Gaarder s-a născut în Oslo în anul 1952 într-o familie de profesori. A urmat cursurile de teologie, filosofie şi limbi scandinave la Universitatea din Oslo. Din 1981 a predat timp de zece ani filozofie şi istoria religiilor. În acelaşi timp a început să scrie şi a publicat cărţi de specialitate, apoi a debutat cu volumul Diagnosticul şi alte nuvele (1986).

Jostein Gaarder
Un succes neașteptat

În 1991, când Jostein Gaarder a scris Lumea Sofiei, „romanul istoriei filosofiei“,  era convins că publicul lui avea să fie format doar din specialiști. Dar cartea a devenit peste noapte un bestseller internaţional. Tradusă în 60 de limbi, Lumea Sofiei  a atins recordul de vânzări pe plan mondial în 1995, fiind vândută în peste 40 milioane de exemplare, şi  s-a bucurat de un succes extraordinar în fiecare ţară unde a fost publicată. Cartea a fost adaptată într-un film și într-un joc pe computer.

Cu imaginația sa exuberantă și plăcerea de a istorisi, Jostein Gaarder a fascinat întreaga lume. Romanele sale, care pun întrebări despre locul omului în Univers, sunt citite cu același interes pe tot globul. Fie că este vorba despre cărți pentru copii sau de romane,  scrierile lui Jostein Gaarder au fost traduse și sunt citite în toată lumea, indiferent de religia, cultura sau etnia cititorilor săi.

În seria de autor Jostein Gaarder, publicată de Editura Univers, au mai apărut romanele Fata cu portocale, Misterul de Crăciun, Ca într-o oglindă, în chip întunecat, Misterul cărților de joc și Castelul din Pirinei.

„Seducătoare și originală (…) Lumea Sofiei este, așa cum singură se definește, o carte neobișnuită și minunată“ TIMES LITERARY SUPPLEMENT.

 

Jostein Gaarder
img-book
Lumea Sofiei de: Jostein Gaarder
59,90 lei Într-o succesiune de oglinzi creatoare de iluzii nesfârşite, Sofiei, protagonista celui mai cunoscut roman al autorului Jostein Gaarder, îi este povestită, treptat, întreaga filosofie a culturii occidentale. Dacă filosofia sau literatura însăşi este pretextul acestei cărţi, cititorul va afla pe cont propriu. Pentru că nu găsise în biblioteci sau librării nici o carte în care să li se ofere tinerilor o formă  accesibilă a marilor idei, scriitorul norvegian pune în scenă o poveste şi imaginează un personaj inventiv şi curios. Jocurile duble sunt specialitatea lui Gaarder: Sofia va fi pusă în oglindă de Hilde, destinatara reală a cursurilor, profesorii îşi vor schimba identităţile, iar întrebările nu vor putea primi niciodată răspunsuri unice.

Fata cu portocale te face să plângi fără să ai sentimentul că ai citit o poveste lacrimogenă… un roman pentru adolescenți și nu numai, cu o abordare îndrăzneață a unor întrebări foarte profunde despre viață și moarte“ – DAGBLATET.

 

Jostein Gaarder
img-book
Fata cu portocale de: Jostein Gaarder
19,90 lei La cincisprezece ani, Georg află că, printr-o scrisoare, tatăl său îi lăsase moştenire o serie de întrebări la care să caute răspunsul şi un mister cu totul neobişnuit pe care băiatul va trebui să-l elucideze. Citind scrisoarea lăsată de tatăl său, băiatul află o extraordinară poveste de dragoste, capabilă să învingă fricile vieţii şi inevitabilitatea morţii. Principala întrebare la care Georg trebuie să răspundă este dacă viaţa, fiind atât de scurtă, mai merită trăită. Parcurgând până la capăt povestea fetei cu portocale, băiatul va putea să descopere răspunsul şi va afla, împreună cu cititorul lui Gaarder, care este  condiţia necesară şi suficientă pentru ca viaţa să fie cel mai frumos lucru din lume.

„Cartea aceasta a scriitorului Jostein Gaarder are toate elementele unei povești de Crăciun perfecte“ – NEW YORK TIMES.

Jostein Gaarder
img-book
Misterul de Crăciun de: Jostein Gaarder
19,00 lei Cu puțin timp înainte de Crăciun, Joakim primește de la un librar un calendar de advent, cu 24 de ușite închise. Așa începe povestea călătoriei în timp până la descoperirea misterului de Crăciun. În fiecare zi a lunii decembrie, până în Ajun, băiețelul deschide câte o ușă și găsește câte un desen și o scrisoare, din care reconstituie povestea unei fetițe care, cu ceva timp în urmă, plecase într-o călătorie miraculoasă până la peștera din Bethleem, pentru a lua parte la Nașterea lui Iisus. Din galeria personajelor întâlnite de cei doi nu lipsesc figurile mitice – păstori, îngeri, Moș Crăciun, recompunând la fiecare pagină emoția specifică sărbătorii.

„O lungă declarație de dragoste făcută vieții, posibilităților și talentelor fiecărei ființe omenești“ – WEEKENDAVISEN.

Jostein Gaarder
img-book
Ca într-o oglindă, în chip întunecat de: Jostein Gaarder
19,00 lei Cecilie, o fetiţă bolnavă de cancer, are o întâlnire neobişnuită, care-i schimbă cu totul percepţia despre viaţă şi moarte. În timp ce fetița zace în pat, un înger intră pe fereastra camerei ei. Dar Ariel nu e un înger obișnuit – sau cel puțin, nu conform ideilor convenționale despre cum ar trebui să arate și să vorbească o făptură divină.

Îngerul Ariel îi explică lui Cecilie tainele lumii nevăzute, iar fetița îi satisface curiozităţile despre universul uman.

Prin newsletter veți fi la curent cu ultimele apariții și promoții