Shopping cart
0,00 lei

În colecția Globus: Băiatul care a furat calul lui Attila

Iván Repila (născut la Bilbao, Spania, în 1978) a lucrat ca editor şi manager cultural. A debutat cu romanul „Una comedia canalla” („O comedie ticăloasă”) în 2011. Cel de al doilea roman al său, „El niño que robó el caballo de Attila” („Băiatul care a furat calul lui Attila”), apărut în 2013, a fost primit cu entuziasm de către critici şi cititori şi a fost tradus în mai multe limbi.

*

„Această extraordinară carte realizează un act de magie; insuflă viaţă unei fabule metafizice. Basmul tradiţional european renaşte, împletindu se cu un realism încă şi mai întunecat. … Puţul devine un câmp de bătălie, vast cât întreg universul.“ 

The Irish Times

Prinşi într o capcană, un puţ în mijlocul pădurii, doi copii, fratele cel Mare şi fratele cel Mic, încearcă să supravieţuiască şi să găsească o cale de salvare. Timp de săptămâni întregi, asupra lor se abat suferinţe greu de imaginat: foame, sete, frig, spaimă, o lentă degradare a sănătăţii fizice şi a celei mintale. Limbajul urmează traiectoria acestei degradări, pornind de la concizia rece a şocului iniţial şi ajungând la completa destrămare a sensului caracteristică delirului, la poezie descătuşată, la strigăt pur în numele tuturor celor prinşi în capcană. Eliberarea din capcană este prilejul unei izbucniri de violenţă care aduce şi lumină asupra situaţiei iniţiale, rămasă neexplicată pe tot parcursul calvarului îndurat de cei doi copii, dar şi o breşă spre realitatea lumii în care trăim. 

„– Când ieşim afară, facem o petrecere. 

– O petrecere? 

– Da. 

– Din aia cu baloane, cu lumini şi cu prăjituri? 

– Nu, din aia cu pietre, cu torţe şi cu eşafoade.”

EVENIMENTELE LA CARE PARTICIPĂ IVÁN REPILA ÎN BUCUREŞTI

JOI, 3 decembrie 2015, ora 12.00, Universitatea din Bucureşti, Amfiteatrul Titu Maiorescu, str. Edgar Quinet, nr. 5-7 

Editura Univers şi Institutul Cervantes, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Limbi Străine vă invită la:

LECTURĂ & DIALOG

Lansarea romanului „Băiatul care a furat calul lui Attila”

de IVÁN REPILA

cu MIHAI IACOB şi ADOLFO RODRIGUEZ POSADA

JOI, 3 decembrie 2015, ora 19.00, Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti, Clubul Ţăranului, Strada Monetăriei 3

 Săptămâna viitoare debutează cea de a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti. Începînd de miercuri, 2 decembrie şi până vineri, 4 decembrie, iubitorii de literatură din capitală sunt aşteptaţi la Clubul Ţăranului, în fiecare seară, de la ora 19.00. În cea de a doua seară a Festivalului susţin lecturi publice Iván Repila, unul dintre cei mai promițători scriitori spanioli din noua generație, pe care cititorii români îl pot citi în limba română la Editura Univers şi Burhan Sönmez, considerat una dintre cele mai puternice voci ale literaturii turce de astăzi, şi el aflat în curs de traducere în colecţia „Biblioteca Polirom”. Lor li se alătură scriitorii români Octavian Soviany şi Cosmin Perţa.

14-2

Participarea lui Iván Repila la acest proiect este posibilă datorită Programului pentru Internaționalizarea Culturii Spaniole (PICE), prin proiectul de Mobilitate susținut de Acción Cultural Española (AC/E), care mijlocește  instituțiilor culturale, publice sau private, din străinătate schimburi de experiență în care sunt implicați artiști, specialiști sau creatori spanioli.

 

 

Lansari Stiri

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous reading
Revoluție și minciună
Next reading
Câştigătorii concursului de manuscrise al Editurii Univers
WhatsApp Contactează-ne pe WhatsApp