Ai toată viaţa înainte View larger
Traducere: Laszlo Alexandru
Prefață: Laszlo Alexandru
An aparitie: 2013
Numar pagini: 176
Format carte: 13 x 20 cm

Ai toată viaţa înainte

Autor: GARY, Romain (Émile Ajar)

33,62 lei

20,17 lei
TVA inclus

Preț redus!

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 2 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 2 puncte care poate/pot fi schimbat(e) într-un cupon de 0,60 lei.


Ai toată viaţa înainte este povestea lui Momo, spusă din perspectiva unui copil inteligent şi precoce, prea devreme familiarizat cu adevărurile oamenilor mari.

Pe numele său adevărat Roman Kacew, Romain Gary s-a născut în 1924 la Vilnius, în Lituania, unde şi-a petrecut prima parte a copilăriei. A studiat Dreptul la Paris şi a învăţat să piloteze avioane în cadrul Forţei Aeriene Franceze. În cel de-al Doilea Război Mondial a luptat alături de trupele franceze în Europa şi în Africa de Nord, devenind apoi un diplomat şi un scriitor de succes. Este cunoscut publicului român pentru cărţile Clar de femeie, Ai toată viaţa înainte şi Groapa bunei speranţe, primul său roman, publicat în 1945.

Gary a reuşit să înşele vigilenţa criticilor şi a cititorilor, fiind singurul scriitor nominalizat la Premiul Goncourt de două ori. După ce în 1956 a primit premiul pentru romanul Les racines du ciel (Rădăcinile cerului), Academia Goncourt i-a oferit din nou premiul, în 1975, pentru Ai toată viaţa înainte, publicat sub pseudonimul Émile Ajar. La decernarea premiilor, Gary a privit din sală cum vărul său, care s-a prezentat drept Ajar, a primit premiul. Semnul identităţii dintre Gary şi Ajar a fost pus abia după ce scriitorul s-a sinucis, în decembrie 1980.

 Ai toată viaţa înainte este povestea lui Momo, spusă din perspectiva unui copil inteligent şi precoce, prea devreme familiarizat cu adevărurile oamenilor mari. În 1978, filmul „La vie devant soi“, cu Simone Signoret în rolul principal, a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

Autor Romain Gary (Émile Ajar)
Traducere Laszlo Alexandru
Prefață Laszlo Alexandru
An aparitie 2013
Numar pagini 176
Format carte 13 x 20 cm

Cărți din aceeași categorie: