Shopping cart
0,00 lei

Editura Univers: 60 de ani de literatură

Univers, una dintre cele mai prestigioase şi mai longevive edituri din România, are o istorie neîntreruptă de cincizeci de ani de activitate, timp în care a publicat atât ficțiune, cât şi nonficțiune, de la traduceri fundamentale din literatura universală până la lucrări de critică şi teorie literară, albume şi enciclopedii.

Editura Univers a adus în bibliotecile cititorilor mai mult de 6000 de titluri semnate de autori de primă mărime ai literaturii universale, ale căror cărți au fost publicate pentru prima oară în România în colecțiile Romanul Secolului XX, Romanul secolului XXI, Clasicii Literaturii Universale sau Globus: Gabriel Garcia Marques, J. D. Salinger, John Fowles, Milan Kundera, Michel Foucault, Andrei Makine, Julio Cortazar, George Orwell, Michel Tournier, Ernesto Sabato, Thomas Pynchon, Franz Kafka, Richard Russo, Jostein Gaarder, Boris Vian, Simone de Beauvoir.

Primul proiect de cărți distribuite împreună cu ziare în rețeaua de presă

În premieră pe piaţa de carte din România, Editura Univers a inițiat în septembrie 2006, împreună cu ziarul Cotidianul, Colecția „Literatura“ în care au apărut, din septembrie 2006 până în iulie 2009, 131 de titluri de ficțiune distribuite săptămânal în rețeaua de presă.

Colaborarea dintre Editura Univers şi Cotidianul s-a materializat prin câteva proiecte de mare anvergură, însumând peste patru milioane de cărți vândute. Seriile de cărți ilustrate „Decouvertes", „Cele mai frumoase oraşe" şi „Civilizații" s-au remarcat atât prin calitatea informației, cât şi prin prezentarea grafică deosebită.

De asemenea, colecția de enciclopedii „100 de minuni ale artei şi arhitecturii", distribuită în colaborare cu ziarul România liberă şi New York Times Book Review, le-a oferit cititorilor o călătorie în jurul lumii printre cele mai fascinante creații ale geniului artistic omenesc, intrate în patrimoniul UNESCO.

Două colecții de mare succes: Educație cu blândețe și Unicorn

În ultimii ani, două noi colecții, coordonate de Ioana Chicet-Macoveiciuc, au cunoscut un mare succes: „Educație cu blândețe“ (cărți de parenting) și „Unicorn“ (cărți ilustrate pentru copii, o colecție cu peste 150 de titluri publicate).

„Educarea cu blândețe a copiilor noștri, dar și a părinților care au înțeles că se poate și altfel, fără abuzuri și umilințe, care caută să se vindece și să ofere generațiilor viitoare un început curat, bazat pe cooperare și respect, este motivul pentru care am căutat și am adus și în limba română cărți care ne oferă sprijin, informații documentate și revelatorii, soluții și idei care ne vor ajuta să avem o relație armonioasă cu copiii noștri, cu partenerii și cu ceilalți adulți. (Ioana Chicet-Macoveiciuc).

WhatsApp Contactează-ne pe WhatsApp