Shopping cart
0,00 lei

Câştigătorii concursului de manuscrise al Editurii Univers

Concursul de manuscrise organizat de Editura Univers în perioada iulie-septembrie 2015 a ajuns la final. Am primit peste trei sute de manuscrise, multe foarte bune, iar departajarea nu a fost deloc uşoară. Anunţăm cu mare bucurie şi mândrie cele cinci manuscrise câştigătoare.

Manuscrisul câştigător la categoria Roman:

Vlad Roman, Cât mai aproape de tine

Debut. Un bărbat îi scrie unei femei povestindu-i propria ei viaţă, încercând să-i redea ce a pierdut din cauza amneziei de care suferă, chiar şi ce n-ar fi ştiut ea că a pierdut nici dacă şi-ar fi păstrat memoria intactă. “Lumea e complicată ca un tatuaj sub o dantelă” spune unul dintre personajele acestui roman excepţional despre iubire şi identitate, despre spaţiul est-european al prezentului şi despre spaţiul acvatic al amintirii.

Manuscrisele câştigătoare la categoria Proză scurtă:

Dumitru Crudu, Salutări lui Troţki

Dumitru Crudu este deja un autor consacrat, iar prozele sale scurte din acest volum vor face deliciul cititorilor noştri, suntem siguri. Situaţii pe muchie de cuţit, personaje pline de viaţă, un limbaj savuros şi o tăietură de mare precizie a textului recomandă această carte încă de la prima pagină.

Ecaterina Giurgiu, Bizare melomanii

De o subtilitate şi o eleganţă copleşitoare, prozele scurte din acest rafinat volum ne-au cucerit cu totul. O orgă, un clavecin, jazzul baroc, o frază muzicală plutitoare, o tentă de fantastic, atmosferă misterioasă şi personaje cu vieţile aflate cu totul sub puterea muzicii – iată câteva dintre coordonatele acestor Bizare melomanii.

Manuscrisul câştigător la categoria Literatură pentru copii:

K.J. Mecklenfeld, Hendrik de Mol şi Planeta de Aur

O carte de aventuri pentru copii între 9 și 99 de ani. Hendrik de Mol nu este un băiat ca toți ceilalți. Este orfan, locuiește cu bunicul său Martinus într-un Muzeu al Jucăriilor, nu iese niciodată din casă și nici nu merge la școală. Într-o bună zi, bunicul Martinus, păstrătorul Celui Mai Important Secret din Universul Cunoscut, este răpit, iar Hendrik este transformat într-o cârtiță de pluș, o jucărie. Şi aventura începe!

Manuscrisul câştigător la categoria Carte de colorat pentru adulţi:

Daniela Trăşculescu, O călătorie într-un balon de săpun

O distracţie a copiilor poate deveni şi o metodă de relaxare perfectă pentru adulţi.O călătorie într-un balon de săpun vă va ajuta, prin frumoasele desene ale Danielei Trăşculescu, să evadaţi într-o lume a culorilor, a formelor şi a creativităţii descătuşate.

Manuscrisele câştigătoare vor fi publicate la Editura Univers în cursul anului următor. Titlurile pot fi modificate.

Mulţumim tuturor participanţilor!

 

 

 

Lansari Stiri

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous reading
În colecția Globus: Băiatul care a furat calul lui Attila
Next reading
Câştigătorii concursului de manuscrise al Editurii Univers
WhatsApp Contactează-ne pe WhatsApp